Meer voor Marine & Offshore SPECIALISME VOOR MARINE & OFFSHORE MEER MET MUNCKHOF BUSINESS TRAVEL Meer voor Marine & Offshore Meer voor Marine & Offshore MEER Meer Met Munckhof BUSINESS TRAVEL HET TEKEN VAN KWALITEIT IN ZAKENREIZEN Meer Met Munckhof Meer Met Munckhof MUNCKHOF MEER MET MEER MET MUNCKHOF BUSINESS TRAVEL Meer Excellente service EXCELLENTE SERVICE MEER MET MUNCKHOF BUSINESS TRAVEL Meer Excellente service Meer Excellente service MEER
Blog

Internationaal reizen voor zeelieden

Nederland staat bekend om haar scheepvaart. Overal ter wereld kom je Nederlandse schepen tegen. Vaak zijn de schepen lange tijd op pad en wisselt de bemanning tussendoor. Het verzorgen van de reizen van deze zeelieden is een bijzondere tak van sport die vraagt om kennis, creativiteit en flexibiliteit. Ik leg graag uit waarom dat zo is.

Wat is anders

In tegenstelling tot het reguliere zakenreizen, betreffen de reizen voor zeelieden vaak enkele reizen. Reizigers verblijven namelijk lange tijd aan boord van een schip en ze weten op voorhand nog niet wanneer ze weer terugkomen. Ook is vaak nog onbekend vanuit welke bestemming de terugreis zal plaatsvinden. Ten slotte hebben zeelieden veel bagage, of het nu extra kleding betreft voor het lange verblijf of gereedschap dat nodig is op het schip, ze hebben aan één koffer niet genoeg.

Andere benadering

Deze verschillen tussen regulier reizen en reizen voor zeelieden zorgt ook voor een andere benadering vanuit een Travel Management Company. Schepen liggen in alle uithoeken van de wereld en dat vraagt om veel creativiteit in het boeken van vluchten. Daarnaast wisselt er nogal eens wat in de reizen. Loopt een schip ergens vertraging op, of is de vaarroute gewijzigd, dan moeten alle vluchten last minute aangepast wordt. Omdat het niet de meest voorkomende vluchten zijn, geeft dit vaak leuke uitdagingen.

Speciale tarieven

Enkele reizen zijn over het algemeen een stuk duurder dan retourvluchten. Voor de reizen van zeelieden mogen wij, als specialist van deze reizen, speciale tarieven hanteren. Daarnaast zijn de voorwaarden ook soepeler. In veel gevallen is wijzigen of annuleren van vluchten kosteloos en is die extra bagage geen probleem. 

Om te zorgen dat wij dicht bij onze klant staan en een goed gevoel hebben bij het vakgebied hebben wij kantoren in Schiedam en Delfzijl. De kantoren kijken uit op de havens waardoor we goed kunnen anticiperen op ontwikkelingen en letterlijk de taal van de zeelieden spreken.

Het verzorgen van reizen voor zeelieden is ontzettend dynamisch. Je moet ad hoc en snel reageren, je boekt reizen naar bijzondere bestemmingen en de contacten met de zeelieden zijn speciaal. Ik vind het prachtig om dit dagelijks te ervaren. Heeft u al ervaring met zeeliedentarieven?

Mascha Boelens
Mascha Boelens
Result Manager
Mascha Boelens