Meer Met Munckhof BUSINESS TRAVEL HET TEKEN VAN KWALITEIT IN ZAKENREIZEN Meer Met Munckhof Meer Met Munckhof MUNCKHOF MEER MET MEER MET MUNCKHOF BUSINESS TRAVEL Meer Excellente service EXCELLENTE SERVICE MEER MET MUNCKHOF BUSINESS TRAVEL Meer Excellente service Meer Excellente service MEER Meer kosten besparen KOSTEN BESPAREN MEER MET MUNCKHOF BUSINESS TRAVEL Meer kosten besparen Meer kosten besparen MEER Meer Met Munckhof HEALTH, RISK & SAFETY MEER MET MUNCKHOF BUSINESS TRAVEL Meer Met Munckhof Meer Met Munckhof MEER
Blog

Tips om de zomerdrukte te vermijden

Als zakelijke reiziger is het van essentieel belang om efficiënt van A naar B te kunnen reizen, zonder vertragingen of onnodige stress. Tijdens de zomerperiode kunnen luchthavens behoorlijk drukbezocht zijn door vakantiegangers die in groten getale naar hun bestemming vliegen. Gelukkig zijn er manieren om de zomerdrukte te vermijden en ervoor te zorgen dat de reis toch soepel verloopt. Hieronder delen wij een aantal handige tips.

Houd rekening met drukke dagen

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat het op de Nederlandse wegen op dinsdagen en donderdagen aanzienlijk drukker is dan op de andere dagen van de week. Indien u op deze dagen een vlucht gepland heeft staan, is de kans groot dat u onderweg in de file belandt. Ook op luchthavens zijn deze dagen drukker bezet. Indien mogelijk, probeer dan flexibel te zijn met uw reisdag en plan uw vlucht een dag eerder of later in. Dit zal zeker tijdwinst opleveren en frustratie onderweg voorkomen.  

Boek een vlucht buiten piekuren

Is het niet mogelijk om flexibel te zijn met uw reisdag omdat er bijvoorbeeld een belangrijke vergadering gepland staat op dinsdag of donderdag, overweeg dan om vluchten buiten piekuren te boeken. Vluchten tijdens piekuren zijn doorgaans duurder en drukker dan vluchten buiten deze uren. Probeer daarom zoveel mogelijk te boeken buiten de spitsuren, zoals vroege ochtendvluchten of late avondvluchten. Op deze manier vermijdt u niet alleen de ergste drukte, maar heeft u ook meer kans op een rustige stoel en een snellere doorloop bij de veiligheidscontrole.

Neem de juiste voorzorgsmaatregelen

Zelfs wanneer uw reis is gepland en de datum en tijd vaststaat, zijn er nog steeds maatregelen die u kunt nemen om uw reis zo soepel mogelijk te laten verlopen. Zo kunt u vooraf online inchecken om wachttijd bij aankomst op de luchthaven te besparen. Daarnaast kunt u overwegen gebruik te maken van een Fast Track-service, waarmee u lange wachtrijen bij de security check vermijdt en dus minder tijd op de luchthaven hoeft door te brengen. Zorg er ook voor dat u vooraf een transfer boekt. Komt u na een lange vliegreis op de luchthaven van bestemming aan, dan wordt u direct opgehaald en naar uw hotel gebracht. Lange wachtrijen voor de taxi zijn daardoor verleden tijd.

Met deze tips bent u goed voorbereid om de zomerdrukte tijdens zakelijke reizen te vermijden en ervoor te zorgen dat uw reis efficiënt en stressvrij verloopt. Wilt u hier eens over sparren of kunnen wij u helpen met uw zakenreis? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Mascha Boelens
Mascha Boelens
Result Manager
Mascha Boelens