Meer Met Munckhof BUSINESS TRAVEL HET TEKEN VAN KWALITEIT IN ZAKENREIZEN Meer Met Munckhof Meer Met Munckhof MUNCKHOF MEER MET MEER MET MUNCKHOF BUSINESS TRAVEL Meer Excellente service EXCELLENTE SERVICE MEER MET MUNCKHOF BUSINESS TRAVEL Meer Excellente service Meer Excellente service MEER Meer kosten besparen KOSTEN BESPAREN MEER MET MUNCKHOF BUSINESS TRAVEL Meer kosten besparen Meer kosten besparen MEER Meer Met Munckhof HEALTH, RISK & SAFETY MEER MET MUNCKHOF BUSINESS TRAVEL Meer Met Munckhof Meer Met Munckhof MEER
Nieuws

Databeveiliging binnen Munckhof

Iedereen vindt het belangrijk dat zijn of haar spullen goed beveiligd worden. Thuis doet u dat ook. Uw eigen administratie bergt u goed op en waardevolle spullen zitten in een kluis. U zorgt er voor dat u zo min mogelijk risico loopt om deze spullen kwijt te raken. U heeft een brandmelder in huis, de deuren zitten op slot en u werkt met sterke wachtwoorden voor de gegevens die online opgeslagen zijn. Dit is allemaal vanzelfsprekend. Toch blijkt dat dit bij veel organisaties nog altijd ‘niet’ het geval is wanneer het gaat om de beveiliging van persoons- en bedrijfsgegevens. In deze blog vertellen u graag meer over wat Munckhof doet op het gebied van databeveiliging.

Waarom databeveiliging belangrijk is
Een datalek zit vaak in een klein hoekje en kan grote gevolgen hebben voor de bedrijfsprocessen, reputatie en klantrelaties. Helaas gebeurt het nog regelmatig dat er bij organisaties een datalek ontstaat, waardoor persoons- en/of bedrijfsgevoelige informatie op straat komt te liggen. Denk hierbij aan persoonlijke accountgegevens, wachtwoorden, reisinformatie, medische gegevens, maar ook aan creditcardgegevens en persoonlijke adresgegevens. Om een datalek zoveel mogelijk te beperken kunnen organisaties hun databeveiliging verbeteren door bepaalde richtlijnen te volgen, mensen binnen de organisatie bewuster te maken van databeveiliging (en AVG) en door technische maatregelen te nemen.

Wat Munckhof doet om uw bedrijfs- en persoonsgegevens te beschermen?
Voor Munckhof is databeveiliging al jaren topprioriteit. Al in 2019 behaalde Munckhof de ISO 27001-certificering. Deze certificering, gericht op informatiebeveiliging, laat zien dat Munckhof als organisatie voldoet aan alle eisen rondom informatiebeveiliging. In 2021 behaalde Munckhof, als een van de eerste TMC’s in Nederland, ook de ISO 27701-certificering. Deze certificering is een aanvulling op de reeds wereldwijd erkende norm ISO 27001 en laat zien dat Munckhof persoonsgegevens opslaat en verwerkt conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG/GDPR). Door het volgen van deze ISO-richtlijnen garanderen wij dat met onze systemen en werkwijze de persoonsgegevens van o.a. onze klanten en reizigers, en de persoonsgegevens van ons eigen personeel, op een veilige en betrouwbare manier worden verwerkt. Daarnaast toont het aan dat wij de nodige maatregelen hebben genomen om ons te beschermen tegen cyberaanvallen en de kans op dataverlies te beperken. Zo worden er bijvoorbeeld regelmatig opfristrainingen en cursussen gegeven aan medewerkers van Munckhof om databeveiliging ‘top of mind’ te houden.

Meer weten over de beveiliging van uw persoons- en bedrijfsgegevens?
Indien u vragen heeft over de beveiliging van uw persoons- en bedrijfsgegevens, dan kunt u deze stellen aan uw contactpersoon bij Munckhof of rechtstreeks aan het sales team via het contactformulier op de website.