Meer Met Munckhof BUSINESS TRAVEL HET TEKEN VAN KWALITEIT IN ZAKENREIZEN Meer Met Munckhof Meer Met Munckhof MUNCKHOF MEER MET MEER MET MUNCKHOF BUSINESS TRAVEL Meer Excellente service EXCELLENTE SERVICE MEER MET MUNCKHOF BUSINESS TRAVEL Meer Excellente service Meer Excellente service MEER Meer kosten besparen KOSTEN BESPAREN MEER MET MUNCKHOF BUSINESS TRAVEL Meer kosten besparen Meer kosten besparen MEER Meer Met Munckhof HEALTH, RISK & SAFETY MEER MET MUNCKHOF BUSINESS TRAVEL Meer Met Munckhof Meer Met Munckhof MEER
Nieuws

Etihad Airways uitgeroepen tot milieuvriendelijkste luchtvaartmaatschappij van het jaar 2023

Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de VAE, is voor het tweede achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot Environmental Airline of the Year 2023 in de prestigieuze Airline Ratings awards. De award beoordeelt luchtvaartmaatschappijen op hun innovatie, routenetwerken en veiligheidsscore aan de hand van strenge beoordelingscriteria. Etihad wordt erkend voor haar inzet voor duurzame luchtvaart door middel van innovatie en samenwerking, samen met haar toewijding om verandering en resultaten te stimuleren vanuit Abu Dhabi, of de wereld.

Etihad werd niet alleen uitgeroepen tot Environmental Airline of the Year, maar werd ook derde in de ‘Top 10 Airlines’ award van Airline Ratings, die luchtvaartmaatschappijen beoordeelt op comfort, innovatie, waarde en veiligheid in Economy, Business en First Class.

De duurzaamheidsstrategie van Etihad is gericht op het bereiken van emissiereducties door middel van maatregelen binnen de sector, afstemming op routekaarten en kaders voor de sector, samenwerking met industriële ecosystemen in de VAE en transparant en proactief blijven met betrekking tot duurzaamheidskwesties binnen de luchtvaartindustrie.

In haar meest recente duurzaamheidsverslag, dat in mei 2023 werd gepubliceerd, kondigde Etihad aan dat het een vermindering van 26% van de CO2-uitstoot per Revenue Tonne Kilometre (RTK) had bereikt. Deze prestatie wordt ondersteund door de vlaggenschipinitiatieven van Etihad op het gebied van duurzaamheid, waaronder het Greenliner-programma dat de vloot van Boeing 787 Dreamliners van de luchtvaartmaatschappij gebruikt als testvliegtuigen, en de Sustainable50 A350-1000.

Antonoaldo Neves, Group Chief Executive Officer, Etihad Aviation Group, zei: “We zijn er trots op dat we onze CO2 RTK met 26 procent hebben kunnen verlagen. Deze prestatie is een bewijs van de toewijding en inspanningen van ons team om onze duurzaamheidsagenda te stimuleren en wij danken hen voor hun bijdragen. Ik ben ook erg trots op onze algehele prestaties, die verder gaan dan het leveren van directe CO2-reducties, maar het verkennen van innovatieve oplossingen voor de bredere uitdagingen op het gebied van duurzaamheid in de luchtvaart, zoals u kunt zien in ons jaarverslag.”

Airlineratings.com hoofdredacteur Geoffrey Thomas, zei: “Etihad Airways heeft zijn leiderschap in het streven naar duurzaam vliegen aangetoond met haar Greenliner Boeing 787-programma en vorig jaar met zijn Sustainability50, A350-vliegtuigen. In elk opzicht zetten de medewerkers en het management van Etihad Airways zich in om de CO2-voetafdruk van de luchtvaartmaatschappij te verminderen en dat is te zien. De slogan is dat een miljoen dingen tellen bij het verminderen van de uitstoot en dus is de focus allesomvattend. Het duurzaamheidsrapport 2021-2022 van de luchtvaartmaatschappij laat zien welke vooruitgang er mogelijk is op het gebied van duurzame luchtvaart door een breed scala aan initiatieven.”

Etihad’s duurzaamheidsprestaties voor 2023:

 • 26% reductie in CO2-uitstoot per Revenue Tonne Kilometre (RTK)
 • 5 A350 vliegtuigen toegevoegd aan de Etihad vloot
 • 68.916 mangrovebomen geplant als onderdeel van het Etihad Mangroves Forest-project
 • Meer dan 29.000 plastic flessen gerecycled door medewerkers met DGrade
 • Meer dan 770.000 liter water bespaard door het wassen van bussen zonder water
 • Meer dan 3.700 ton CO2 gecompenseerd door gasten
 • Meer dan 40 ecoFlights in 2022
 • Meer dan 4,9 miljoen koolstofneutrale vliegkilometers gevlogen door gasten
 • Aangekondigde nieuwe circulaire economie dinerservice
 • Een uitbreiding van het groene loyaliteitsaanbod van het merk met Corporate Conscious Choices
 • Verdere ontwikkeling van de routekaart voor duurzame vliegtuigbrandstof
 • De eerste Etihad NetZero* vlucht uitgevoerd, volledig aangedreven door Sustainable Aviation Fuel (SAF) Boek & Claim

Voor meer informatie kun je het volledige duurzaamheidsverslag lezen op de website van Etihad