Meer Met Munckhof BUSINESS TRAVEL HET TEKEN VAN KWALITEIT IN ZAKENREIZEN Meer Met Munckhof Meer Met Munckhof MUNCKHOF MEER MET MEER MET MUNCKHOF BUSINESS TRAVEL Meer Excellente service EXCELLENTE SERVICE MEER MET MUNCKHOF BUSINESS TRAVEL Meer Excellente service Meer Excellente service MEER Meer kosten besparen KOSTEN BESPAREN MEER MET MUNCKHOF BUSINESS TRAVEL Meer kosten besparen Meer kosten besparen MEER Meer Met Munckhof HEALTH, RISK & SAFETY MEER MET MUNCKHOF BUSINESS TRAVEL Meer Met Munckhof Meer Met Munckhof MEER
Nieuws

Groen reizen groeit

Het gaat goed met de trein. Bedrijven vergroenen hun reisbeleid. Vakantiereizigers denken na over hun ecologische voetafdruk. Voor trips binnen een straal van 700 kilometer kiezen steeds meer reizigers voor de trein. Want het is niet alleen de meest comfortabele manier van reizen, het is ook de meest duurzame manier: de trein stoot gemiddeld zeven keer minder CO2 uit dan het vliegtuig. Uitgerust, goed voorbereid en ontspannen stap je hartje stad uit.

Groen reizen groeit

Steeds meer groeit het besef dat de internationale trein een welkom alternatief is voor korte afstand vluchten. Groene ambities? Met NS International reis je niet alleen snel en comfortabel, het is ook een van de meest duurzame vervoersmiddelen op de middellange afstand. Win-win dus!

Mobiliteit vervuilt

Duurzaam reizen is rekening houden met milieu, mens en natuur. Mobiliteit veroorzaakt, inclusief luchtvervoer, 27% van alle CO2-uitstoot in Nederland. Berekeningen van Milieu Centraal wijzen uit dat internationale treinreizen per reiziger gemiddeld 2 tot 4 keer minder CO2-uitstoot oplevert dan een autoreis met twee personen. Per reiziger stoot de trein bovendien gemiddeld zeven keer minder uit dan een vliegreis naar dezelfde bestemming. En wist je dat alle treinen in Nederland op windenergie rijden?

Anders Reizen

NS heeft zich, samen met ruim 70 grote organisaties, verenigd in de coalitie Anders Reizen. Denk daarbij aan partijen als ABN-AMRO, Rabobank, Schiphol-Group, ANWB, Philips, PWC, Vattenfall en Rijksoverheid. Samen werken zij aan de verduurzaming van zakelijke mobiliteit. De gemeenschappelijke ambitie van Anders Reizen is de CO2-uitstoot van zakelijk reizen te halveren in 2030 (t.o.v. 2016). Daarbij zeggen zij toe een CO2 reductie van 25% CO2 te realiseren in 2025 ten opzichte van 2019. Daarvoor zijn 12 maatregelen geformuleerd om het reductiedoel te behalen. Werkgevers doen dat onder meer door niet meer te vliegen voor afspraken korter dan drie uur. En alleen te vliegen voor afstanden verder dan 700 kilometer. Iedereen reist zakelijk op de meest duurzame manier, ‘anders reizen’ wordt het nieuwe normaal.

NS International
NS International
NS International