Meer Met Munckhof BUSINESS TRAVEL HET TEKEN VAN KWALITEIT IN ZAKENREIZEN Meer Met Munckhof Meer Met Munckhof MUNCKHOF MEER MET MEER MET MUNCKHOF BUSINESS TRAVEL Meer Excellente service EXCELLENTE SERVICE MEER MET MUNCKHOF BUSINESS TRAVEL Meer Excellente service Meer Excellente service MEER Meer kosten besparen KOSTEN BESPAREN MEER MET MUNCKHOF BUSINESS TRAVEL Meer kosten besparen Meer kosten besparen MEER Meer Met Munckhof HEALTH, RISK & SAFETY MEER MET MUNCKHOF BUSINESS TRAVEL Meer Met Munckhof Meer Met Munckhof MEER
Nieuws

Munckhof en Hansea bundelen de krachten

Horst, 22 april 2022

Munckhof bundelt de krachten met Hansea, de Belgische specialist in mobiliteit van mensen. De twee bedrijven ambiëren met hun 3.000 experts in nationaal en internationaal personenvervoer om het sterkste mobiliteitsnetwerk in de Benelux te worden. Investeringen in duurzaamheid, kwaliteit van dienstverlening en innovatie zullen daarbij centraal staan.

Passie voor mens en mobiliteit. Dat vormt de verbindende factor tussen de twee bedrijven. Waar Munckhof het motto ‘Mensen maken Munckhof’ gebruikt, spreekt Hansea over ‘People in e-motion’. Samen verzorgen Munckhof en Hansea jaarlijks de mobiliteit voor meer dan 47 miljoen mensen vanuit 50 locaties in de Benelux. Ze vullen elkaar perfect aan in hun dienstverlening. Daar waar Munckhof in Nederland een begrip is voor alles wat met taxi, bus, vliegtuig en trein te maken heeft, is Hansea in België toonaangevend in alle vormen van busvervoer zoals openbaar vervoer, school-, personeelsvervoer en touringcardiensten. In deze nieuwe samenwerking gaan de twee ondernemingen hun kennis en ervaring op het gebied van personenvervoer en internationale zakenreizen met elkaar delen.

Samen investeren in de mobiliteit van morgen
Door de krachten te bundelen, kunnen Munckhof en Hansea nog beter inspelen op de veranderende markt. Een markt die vraagt om duurzame investeringen in alle vormen van (internationaal) personenvervoer. Individueel zijn Munckhof en Hansea vandaag relevante spelers in respectievelijk Nederland en België. Samen vormen ze het sterkste netwerk van mobiliteitsexperts in de Benelux.

Hansea koopt 100% van de aandelen van Munckhof Groep BV. Hansea is een portfoliobedrijf van DWS Infrastructure, een Europees investeringsfonds met een focus op langetermijninvesteringen en duurzaamheid. De huidige aandeelhouders Tom Roefs, Jos Poortinga en Patrick Straetemans worden medeaandeelhouder in Hansea en blijven tevens de directie van Munckhof vormen. De transactie is nog onderhevig aan het verkrijgen van goedkeuring van de Nederlandse Autoriteit Consument en Markt (ACM).

De toekomst
In de toekomst zal het nieuwe mobiliteitsnetwerk een nog betere, duurzame en innovatieve dienstverlening kunnen aanbieden dankzij synergie, schaalgrootte en investeringskracht. De dienstverlening en werkzaamheden zoals klanten en medewerkers die kennen, blijven vandaag  gewaarborgd. Tom Roefs (CEO Munckhof): “We zijn erg trots dat we samen met Hansea één van de grootste organisaties op het gebied van mobiliteit van mensen in de Benelux gaan vormen. Onze ambitie om te groeien, te verduurzamen en nog meer te investeren in kwaliteit en innovatie, kunnen we in de samenwerking sneller verwezenlijken. Daarvoor zijn het intensief delen van kennis en schaalgrootte belangrijke randvoorwaarden. Wij zien hele mooie kansen voor onze taxi-, tour- en travelactiviteiten.” Joris Larosse (CEO Hansea): “We verwelkomen de collega’s van Munckhof van harte bij Hansea. Hun ervaring in taxi, tour en travel verrijkt ons aanbod aan mobiliteitsoplossingen. Ik kijk uit naar de mix van passie, toewijding en expertise van onze 3.000 professionals in het Benelux-netwerk. Een netwerk waarin mens en mobiliteit altijd centraal staan.”

Facts & Figures van het samengevoegde mobiliteitsnetwerk (Munckhof en Hansea)

·       Verzorgt jaarlijks de mobiliteit van 47 miljoen mensen met 2.250 voertuigen 

·       Investeert in duurzame mobiliteit, o.a. dankzij emissievrije voertuigen  

·       Telt 3.000 experts in mobiliteit  

·       Opereert vanuit 50 locaties in de Benelux 

·       Legt 88 miljoen kilometer per jaar af 

·       Behaalt een jaaromzet van 259 miljoen euro 

·       Boekt 150.000 vliegtickets per jaar 

·      Gesteund door sterke aandeelhouder DWS, een toonaangevende wereldwijde infrastructuurinvesteerder met ongeveer 24,4 miljard euro aan activa onder beheer (per september 2021), in Europa en Noord-Amerika op het gebied van schuld, aandelen en beursgenoteerde platformen